F5 Projectengroep

F5 ontwerpt en bouwt op maat voor de bedrijfswereld. Elk project heeft zijn uitdaging en wij zijn trots op alle projecten.

IMG_7026

Uw partner in bedrijfsbouw, van ontwerp tot oplevering.

Al 40 jaar verzorgt F5 alle mogelijke aspecten voor de realisatie van nieuwe bedrijfshuisvesting. De selectie en onderzoeken van de locatie, een passend ontwerp, het verkrijgen van de benodigde vergunningen, het begeleiden van het totale bouwtraject, de complete uitvoering en het bewaken van de opleverdata. F5 voert alle taken uit bij de huisvesting van bedrijven. Van eerste schets en kostenraming tot turn-key oplevering en fungeert als uw eigen projectbureau.

F5 adviseert, ontwerpt en realiseert voor zowel nieuwbouw, verbouw en renovatie van bedrijfsmatig vastgoed. Vooraf maken we duidelijke afspraken met een compleet overzicht van de werkzaamheden en kosten. Duidelijkheid gaat boven alles. Dat betekent een gegarandeerde vaste prijs en oplevering binnen de overeengekomen tijd.

Ons pand als showroom

Ons eigen pand aan de Einsteinweg fungeert als showroom. Hierin kunnen we klanten laten zien wat bepaalde keuzes in functionaliteit en materiaal kan doen en welke oplossingen hier liggen.

Het pand is gerealiseerd onder BREEAM Excellent en voldoet ruim aan de laatste duurzaamheidseisen.

Mede door het toepassen van groen en waterdoorlatende bestrating zorgen we voor de biodiversiteit en het infiltreren van hemelwater.

Onze werkwijze

Wij maken gebruiken van het onderstaande 5 stappen plan voor de realisatie van uw project.

Drie dingen zijn het allerbelangrijkst als u een nieuw bedrijfspand wilt bouwen: locatie, locatie, locatie. Want het begint allemaal met de juiste plek. Misschien twijfelt u tussen een aantal locaties. Of u stelt strenge eisen en kunt daar geen geschikte plek bij vinden. Dan helpt F5 u graag op weg. Heeft u al een locatie? Dan houden we de plek en uw plannen graag tegen het licht. Zo weet u vooraf of uw idee haalbaar is. Locatie bedrijf onderzoeken Een geschikte locatie voldoet aan al uw eisen. Past uw bedrijfsvoering binnen het bestemmingsplan? Biedt de locatie voldoende effectieve ruimte voor uw bedrijf? Is de bereikbaarheid in orde? Is de plek berekend op het aantal verkeersbewegingen dat gepaard gaat met uw bedrijfsvoering? En, heel belangrijk, is het een kansrijke locatie voor uw economische activiteit? F5 maakt het inzichtelijk. Haalbaarheid bedrijf onderzoeken Natuurlijk bekijken we vooraf ook of uw geplande ontwikkeling, de gekozen locatie en uw budget bij elkaar passen. Zo is het voor ons én voor u glashelder dat we met realistische verwachtingen aan het werk gaan.

U wilt een representatieve en functionele bedrijfsruimte. Daarbij wilt u zo goed mogelijk gebruikmaken van het beschikbare kavel. Misschien vindt u de bijzondere uitstraling van de gevel het belangrijkst. Of wilt u elke beschikbare vierkante meter voegen bij uw magazijn? In de ontwerpfase komt F5 samen met u tot een passend ontwerp voor uw nieuwe bedrijfshuisvesting. Daarbij luisteren we naar uw wensen en schakelen snel bij de uitwerking van de plannen

Bedrijfsontwerp in drie stappen
De ontwerp- en tekenfase verloopt in drie stappen.

  1. Bebouwingsvoorstel
    We tekenen de contouren van het bedrijf. Daarbij houden we rekening met alles wat we op dat moment weten over bedrijf en omgeving: kavelgrenzen, parkeercapaciteit, routing en alle andere zaken die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering.
  2. Schetsontwerp
    De indeling van de ruimtes wordt definitief. Deze ontwerpschetsen hebben voldoende informatie voor de eerste gesprekken met de gemeente.
  3. Bestektekeningen
    Na afronding van het schetsontwerp worden de bestektekeningen samengesteld. Deze tekeningen vormen de basis voor de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning).

De projectinformatie is compleet gemaakt, inclusief de materialen en afwerking toe.

Begeleiding omgevingsvergunning
Voordat we daadwerkelijk gaan bouwen, begeleiden we de aanvraag van uw omgevingsvergunning. Door onze jaren lange ervaring hebben we bij veel gemeentes goede contacten opgebouwd. Daardoor bent u verzekerd van een soepele aanvraagprocedure.

Iedereen bij F5 ziet het als zijn taak om uw budget in de gaten te houden. Wij werken daarom altijd voor een vast afgesproken bedrag. Zodra het ontwerp van uw nieuwe bedrijfspand definitief is, krijgt u van F5 het stichtingskostenoverzicht. Als u de plannen niet tussentijds wijzigt, is dát het bedrag dat u na oplevering afrekent. Die kostenbeheersing is een van de pluspunten van werken met F5.

Kostenbeheersing is ónze zorg
Als een van de weinige geeft F5 u vanaf de start van het project volledig inzicht in de kosten. U weet dus exact wat u waarvoor betaalt. Wij zijn ervan overtuigd dat u alleen op die manier een gefundeerde beslissing kunt nemen over het ontwerp. De kostenbeheersing gedurende de realisatie is vervolgens ónze zorg.

Het ontwerp en de kosten van uw nieuwe bedrijfspand zijn definitief. Na verstrekking van de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) gaan de bestektekeningen naar onze bouwafdeling. Dat is in feite een compleet bouwbedrijf binnen onze eigen muren. Door onze vakkundige procesbegeleiding en duidelijke afstemming is een snelle oplevering van uw bedrijfspand gegarandeerd.

Voordelen van bouwen met F5
• vast aanspreekpunt van ontwerp tot nazorg;
• duidelijke afspraken over oplevering;
• vakkundige procesbegeleiding.

F5 neemt u de ontwikkeling van uw bedrijfspand uit handen, van ontwerp tot oplevering. Aan die belofte mag u ons houden. Maar daarna gaan we nog een stap verder. Voor service en onderhoud kunt u namelijk ook bij ons terecht.

Onderhoud
Om uw pand in top conditie te houden zal op gezette tijden onderhoud gepleegd moeten worden. Of het nu om groot of klein onderhoud gaat, F5 verzorgt het allemaal. Mocht u uw kantoor op willen frissen of heeft u een nieuwe huurder gevonden en heeft deze specifieke wensen, ook dan is F5 uw partij.

Servicereparaties
Een bedrijfspand moet tegen een stootje kunnen. Maar soms wordt een vorkheftruck iets te strak langs een deur gestuurd. Of een toeleverancier draait zijn vrachtwagen wat te scherp in. Al dit soort servicereparaties verzorgt F5 voor u.

Zelfde telefoonnummer
Tijdens de gebruiksfase van uw pand bereikt u ons gewoon op hetzelfde nummer als tijdens de ontwikkelingsfase. Zo is F5 ook ná oplevering uw partner in bedrijfshuisvesting.

Voordelen van bouwen met F5
• vast aanspreekpunt van ontwerp tot nazorg;
• duidelijke afspraken over oplevering;
• vakkundige procesbegeleiding.

Stap 1.

Advies

Een geschikte locatie voldoet aan al uw eisen. Past uw bedrijfsvoering binnen de eisen van de autoriteiten? Biedt de locatie voldoende effectieve ruimte voor uw bedrijf? Is de bereikbaarheid in orde? Is er voldoende ruimte voor het aantal verkeersbewegingen dat gepaard gaat met uw bedrijfsvoering? En, heel belangrijk, is het een kansrijke locatie voor uw activiteiten? F5 maakt het voor u inzichtelijk.

Uiteraard bekijken we vooraf ook of uw geplande ontwikkeling, de gekozen locatie en uw budget bij elkaar passen. Zo is het voor u glashelder of we met realistische verwachtingen aan het werk gaan.

Stap 1.

Stap 2.

Ontwerp

U wilt een functioneel bedrijfspand met een hedendaagse uitstraling. Daarbij wilt u zo goed mogelijk gebruik maken van het beschikbare kavel. Samen met ons team komen we tot een passend ontwerp van uw nieuwe bedrijfshuisvesting. Daarbij luisteren we naar uw wensen en schakelen snel bij de uitwerking van de plannen. We werken daarbij van grof naar fijn, beginnend bij het vaststellen van de contouren van het gebouw. Vervolgens wordt er een schetsontwerp gemaakt die uitgewerkt wordt naar een definitief ontwerp.

Voordat daadwerkelijk de bouw van start kan, begeleiden we de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Stap 2.

Stap 3.

Stichtingskostenoverzicht

De taak van F5 als projectbureau is onder andere het bewaken van uw budget. Wij werken daarom altijd voor een vast afgesproken bedrag. Vanaf de start van het proces geven wij u inzicht in de totale kosten voor de realisatie van uw plannen. Dit beperken we niet alleen tot de bouwkosten, maar maken ook alle overige bijkomende kosten inzichtelijk waar u misschien niet direct aan zou denken. U weet dus exact wat u betaald voor het gehele proces. Wij zijn er van overtuigd dat u alleen op die manier een gefundeerde beslissing kunt nemen over het ontwerp. De kostenbeheersing gedurende de realisatie is vervolgens onze zorg.

Stap 3.

Stap 4.

Uitvoering

Het ontwerp en de kosten van uw nieuwe bedrijfspand zijn definitief. Na verstrekking van de benodigde vergunningen wordt uw plan overgedragen aan de bouwgroep. Door vakkundige procesbegeleiding en duidelijke afspraken is een snelle oplevering van uw bedrijfspand gegarandeerd. F5 blijft steeds uw vaste aanspreekpunt, waardoor u zich als opdrachtgever niet druk hoeft te maken over de afstemming tussen het ontwerp en de uitvoering.

Stap 4.

Stap 5.

Service en onderhoud

F5 neemt u de ontwikkeling van uw bedrijfspand uit handen, van ontwerp tot oplevering. Maar ook daarna kunt u nog steeds bij ons terecht voor service en onderhoud. Om uw pand in topconditie te houden, zal op gezette tijden onderhoud gepleegd moeten worden. Mocht u uw kantoor op willen frissen of heeft een nieuwe huurder specifieke wensen, ook dan is F5 uw partij. Ook bij schade staat ons team voor u klaar. Ook na de oplevering kunt u op ons vertrouwen.

Stap 5.

Uw partner in bedrijfsbouw

Vertel ons je wensen.

Certificeringen​

F5 heeft diverse certificaten om processen, veiligheid, gezondheid en milieu te borgen.

Certificeringen

F5 heeft diverse certificering om processen, veiligheid, gezondheid en milieu te borgen.

Een kijkje bij F5

Krijg hier een impressie van ons.

Scroll naar boven